Tavuk butlarinin derilerini soydum once, sonra az bir zeytin yaginda cevirdim tencerede, sadece dislari pembelesene kadar. Bu onceden az bir kizartma ete hos bir tat katiyor.
Sonra aldim tavuklari tencereden, ayni tencereye hic temizlemeden bolca dogradigim sogan ve sarmisaklari ekledim. Soganlar pembelesinde yine bolca dogradigim domatesleride ekledim, birazda domates salcasi ile birlikte..Tuz, karabiber, pul biber,kimyon,kekik ekledikten sonra domatesleri pismeye biraktim. pisince domatesler, onceden kizarttigim butlari ekledim tencereye bir sira halinde..Yarim bardak kadar daha sicak su ekledim ustune, ve yaklasik bir bucuk limonun suyunuda ekledikten sonra kapattim tencerenin kapagini ve en kisik ateste yaklasik bir bucuk saat pisirdim. Tencerenin kapagini actigimda etler kemikten dokunsan dusmek uzerelerdi ve koku sari vermisti butun evi mis gibi..Ortadan ikiye kesilmis bir avuc kadar mantarida ekledikten sonra bir on dakka daha pisirip kapattim altini..Taze somun ekmekle servise hazirdi Ayse tarzi mantarli tavuk..
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment